Как да приготвим кафе у дома?

Как да приготвим кафе у дома?

Има много начини за приготвяне на кафе, ето и най-популярните:
Еспресо машина
Домашните еспресо машини са изключително лесни за употреба, но въпреки това са сложна техника, която за съжаление трудно  може да се сравни с професионалната. Затова често се учудвате, че домашната ви машина не прави кафе, като това, приготвено от професионална.

И въпреки всичко, ако сте любител на еспресото, ние Ви предлагаме еспресо смеси, които са специално пригодени за употреба в еспресо машини – домашни и професионални. 
 
Машина за филтър кафе
Принципът на шварц машините е следният: имаме воден резервоар, бърз нагревател, филтър и каничка. Кафето трябва да е едро смляно. Ако искате по-силен екстракт, сложете 3 чаени лъжички на 1 чаша вода.
За да вкусите истинския аромат на кафето – препоръчваме филтър кафе. Ако имате наистина добро кафе ще останете учудени, колко ароматно може да бъде то.
Освен машина за шварц, има много различни видове уреди за филтриране на кафе: аеропресаХемекс, Харио V60 и др.
Френска преса
Ето един по-модерен начин за пиене на кафе, който същевременно се доближава на максимум до дегустаторските способи. В 350 ml вода се слагат 20 гр. кафе. Смляното на едро кафе се залива с гореща вода около 92°C, течността се разбърква с дървена бъркалка и се оставя 4-6 минути. След това пресата бавно се натиска надолу, а кафето излиза под налягане нагоре.
 
Турско кафе
Доста разпространен метод за пиене на кафе из нашите географски ширини.
За по-гъсто и сладко кафе на 1 средно голяма кафена чашка сипвате пълна с връх лъжичка кафе и 2 средно пълни лъжички захар.
Кафето варите на по-слаб огън. Заврялото кафе отдръпвате за един момент да се успокои, след което го слагате отново да заври, като повтаряте действието 2-3 пъти.
За турско кафе препоръчваме горещо кафе от региона на Колумбия. Кафето става гъсто, с приятен аромат и вкус, а каймакът му остава докато не го изпиете до дъно.
 
Кафеварка "Мока"
Един от най-разпространените у нас начини за домашно приготвяне на кафе е с кафеварка. Кафеварката се състои от три части: долна, чието дъно се загрява и в която се налива водата, метален филтър, в който се сипва средно смляно кафе, и най-отгоре – съд, в който се събира готовото кафе. Горещата пара извлича всички аромати, масла и вкусове.
В кафеварка "Мока" можете да сварите което и да е еднотипно кафе и така ще усетите напълно неговите уникални вкусови качества.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Еспресо бленд Bambino

Еспресо бленд Bambino

Еспресо сместа Bambino е единствената ни смес на арабика и робуста в съотношение 91..

12,00 лв.

Бариста - Любител

Бариста - Любител

Нашето обучение Бариста Любител разяснява всички тайни около различните методи за филтр..

120,00 лв.

Свързани статии

Любители на кафето
Великобритания:Историята на разпространение на кафето във Великобритания се отличава много от това, което се е случвало в страните от Континентална Европа.Първо, епохата, през която са се популяризирали „къщите на кафето” тук е била много кратка. Второ, бързо се вкоренила традицията за пиене на кафе в домашна обстановка. Изхождайки от свидетелствата, голяма част от англичаните считали процеса на приготвяне за твърде сложен. Много по-просто и приятно било да си приготвят чай.Въпреки това Великобр..
Защо е важна опаковката за вашето кафе
Съхранението е най-важната стъпка след изпичането на кафето. За да бъде вкусно, то трябва да бъде правилно съхранено. Ние пакетираме прясно изпеченото кафе до 3 - 4 часа след изпичане, като през това време го оставяме да отпочине и да изкара първите въглеродни диоксиди, чийто обем в първите часове след изпичане е най-голям. Факторите, които оказват негативно влияние на кафето след изпичане и от които то трябва да бъде максимално предпазено са: кислород (кафето се окислява, което води д..
Гръцко кафе
Здравейте, няколко пъти съм поръчвал от Вас и съм много доволен. Радвам се, че има такива хора като Вас, които обичат нещо и се стремят да предлагат истински и качествени продукти. Бихте ли ми изяснили каква е рализката на Гръцкото кафе (Елинико) и останалите. Например Greek coffee Loumidis се продава ужасно скъпо в ebay, а се произвежда от огромна компания. Казвали са ми, че е изпечено много малко и иначе се прави като турското. Може ли да ми предложите нещо подобно? С уважение Е. Дим..
Кофеинът във вашата напитка
След неколкократни спорове с други любители на кафето си позволявам да Ви задам въпрос:  Кой вид кафе е най-силно (с най-голяма концентрация на кофеин) - късото,нормалното или дългото? Благодаря предварително!Поздрави,Любомир Димитров Има няколко начина да изчислите количеството на кофеин във вашата напитка или във вече изпеченото конкретно кафе (а също и в неизпеченото). Количеството кофеин зависи от няколко фактора. Ето и някои от тях: Колко кофеин съдържа конкретният вид и..
Тиймбилдинг на Mondelez
Ние от DABOV Specialty Coffee винаги сме ценяли мнението и оценката от нашите клиенти и сме благодарни за всеки положителен отзив. Признателни сме за милия e-mail на нашите приятели от Mondelez, чийто тиймбилдинг организирахме.Много ви благодаря за представянето на баристите.Събитието беше супер!Велик Шутналов, маркетинг специалист, Mondelez..

Коментари към "Как да приготвим кафе у дома?"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..