Панама Кармен Истейт

Панама Кармен Истейт

Плантацията Кармен се намира в долината на Пасо Анчо. Надморската височина от 1,750 до 2,000 метра. През 1960 Ефрен и Кармен Франчеши започнали да отглеждат кафе Арабика във фермата си. Сега тяхната компания продължава семейната традиция като отглежда Арабика в земите на своите предци.
Висококачественото кафе на плантацията „Кармен” е отражение на гордостта и отдадеността на семейството да поддържа доброто си име, затвърдено през 2003 с получаването на сертификат от Rainforest Alliance, който го утвърждава като екологично чисто кафе. От тогава плантацията Кармен е получила следните награди:
1. Трето място- Best of Panama 2010 (16.00 US$ за паунд).
2. Трето място през 2003, 2005 и 2006 г. в състезанието “Best of Panama”, спонсорирано от Specialty Coffee Association of Panama.
3. Първо място с най-висок резултат (90.75) в състезанието “Cupping for Quality 2005” организирано от Rainforest Alliance по време на SCAA ( Specialty Coffee Association of America).
4. По време на интернет аукциона, организиран през 2005 от Specialty Coffee Association of America (SCAA), кафето от плантацията Кармен е на второ място по цена.
5. Второ място с резултат 88.00 в състезанието “Cupping for Quality” организирано от Rainforest Alliance през 2006 по време на SCAA.
6. По време на интернет аукциона, организиран от Specialty Coffee Association of America през 2006, плантацията Кармен е на второ място по цена.
Информация за кафето:

• Държава: Панама
• Регион: Чирикин
• Град: Пасо Анчо
• Област: Бугаба
• Фермер: сем. Франчеши
• Сорт: 100% Caturra
• Сертификати: Rainforest Alliance

• Надморска височина: 1700-2000m.
• Големина на фермата: 27 ха
• Процес на обработка: мокър
• Партда: 18 чувала
• Печене: Full city
• Препоръчваме за: френска преса и вакуум пот*****, филтър*****, смеси за еспресо****, еспресо****
Вкусов профил:
АРОМАТ: червени плодове, ягоди, малини
ВКУС: изчистен, на зрели плодове, сладък шоколад
ТЯЛО: балансирана киселинност

ПОСЛЕВКУС: продължителен и приятен

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Еспресо бленд Bambino

Еспресо бленд Bambino

Еспресо сместа Bambino е единствената ни смес на арабика и робуста в съотношение 91..

12,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

В търсене на истината за Етиопското кафе
Днес ще ви разкажем за необикновеното етиопско кафе, известно с невероятния си и запомнящ се вкус.За да може обаче да разберете „специалното” за това кафе, трябва да се върнем малко или доста назад във времето.В тази връзка искам да спомена, че за едно кафеено храстче са нужни поне 3 години, за да достигне пълна зрялост и да дава хубави плодове.Сега си представете тези 3 години наложени върху времева линия от 200 хиляди години, които в човешките представи са огромно като „количество” време..
Индонезия Гайо Маунтин
Ние открихме най-благородното кафе сред вулканите на планинската верига, простираща се по северозападния бряг на острова Суматра. Това е наистина ценен потомък на първите кафета, които холандците са засадили по тези земи преди повече от триста години. Кафето е събрано, обработено и селектирано ръчно и притежава строга индивидуалност.Уникалното за Индонезийските Арабики е, че заемат почетно място в еспресо смесите.Нашето кафе e със силна индивидуалност, плодови и земисти нотки. Силно и доминантно..
Вкусов профил на централноамериканските кафета
Може би забелязваш, че отделяме огромно внимание на кафетата от Централна Америка, и това не е случайно. Тези региони са ни много на сърце, тъй като само преди месец Йордан Дъбов се върна от Гватемала, а преди това и от Ел Салвадор, където беше част от два изключителни проекта, допринасящи за развитието на световната кафе култура. ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА PROJECT ORIGIN  И BEST OF EL SALVADOR В DABOV.BGЕдна от любимите ни еспресо смеси - Coffee Religion, също съдържа в себе си ..

Коментари към "Панама Кармен Истейт"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..