Любимото Моплако отново е тук + 3 нови кафета

Любимото Моплако отново е тук + 3 нови кафета

Имаме една страхотна новина за всички любители на кафето итя е, че едно от най-обичаните и търсени кафета отново е при нас след краткоотсъствие. Да, говорим именно за етиопското Моплако. В момента пътува към нас и от другата седмица вече ще е и в твоя дом.
Етиопия Моплако е едно уникално кафе, сорт типика, което всички очаквахме с нетърпение. Идва от познатия планински регион Иргачеф, откъдето идват едни от най-добрите кафета в световен мащаб. Ферма Моплако е разположена на 1700-1800 метра надморска височина, а процесът на обработка е натурален. В чашката на Етиопия Моплако ще откриеш неустоима комбинация от сладък мед и леки нюанси на цветя, между които и намек на жасмин. В аромата ще усетиш узрели червени плодове, а тялото е плътно и кремообразно, с приятен сладък послевкус.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА КАФЕ ЕТИОПИЯ МОПЛАКО
  
Освен любимото Моплако, при нас пристига и един нов вкус от Кения – страна, известна с неповторимите си кафета. Помниш ли Кения Кегуа? Ако си я опитвал, значи имаш представа за какъв превъзходен вкус ти говорим.
Новата Кения Гатурири идва от Ниери малка държава, разположена в централна Кения и известна като родината на кенийското черно златно кафе. Цитрусова киселинност, плътно тяло и добре изразени нотки на касис, ванилия и ядки са вкусовете, които ще откриеш, отпивайки от това екзотично кафе. Ние намираме тази комбинация за много изкушаваща, затова нямаме търпение да ти дадем възможност да я опиташ.
Второто ни ново предложение също идва от Африка, и по-точно от Бурунди. Сортовете са Червен бурбон и Джаксън и съчетават в себе си какаовии бадемови нотки.
Последното попълнение към нашите кафета е наистина екзотичнои пристига от Пуерто Рико. Кафето от ферма Сан Педро е неустоим букет от вкусове и аромати – тъмен шоколад, карамел и леки нотки на подправки са нюансите, които ще откриеш  в чашката.
Само след броени дни Етиопия Моплако, Кения Гатурири, Бурунди Кодему и Пуерто Рико – Сан Педро ще са при нас, затова остани на линия за да си сред първите, които ще се сдобият с тези уникални вкусове.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Кашон с 5 пакета кафе по избор

Кашон с 5 пакета кафе по избор

Комплект се състои от 5 кафета по 200,8 гр., опаковани в кашон. Подходящ е за всеки любител на ..

59,00 лв.

Кашон с 5 пакета кафе по избор

Кашон с 5 пакета кафе по избор

Подаръчният комплект се състои от 5 кафета по 200,8 гр. опаковани в кашон.Подаръкът е подходящ за вс..

59,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

В търсене на истината за Етиопското кафе
Днес ще ви разкажем за необикновеното етиопско кафе, известно с невероятния си и запомнящ се вкус.За да може обаче да разберете „специалното” за това кафе, трябва да се върнем малко или доста назад във времето.В тази връзка искам да спомена, че за едно кафеено храстче са нужни поне 3 години, за да достигне пълна зрялост и да дава хубави плодове.Сега си представете тези 3 години наложени върху времева линия от 200 хиляди години, които в човешките представи са огромно като „количество” време..
Кафе от Кения, кооператив Кегуа
Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения. Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на соли почва. За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..
Ферма Моплако
Моплако е една изключителна ферма, разположена в сърцето на Етиопия в планинския регион Иргачеф – безспорно един от най-добрите региони, където може да бъде отглеждано кафе. Характерно за кафетата от региона са сладостта и аромата на цветя, който може да се забележи в повечето от кафетата, както и добре балансираното кремообразното тяло. Фермата е разположена на 1700 – 1800 метра надморска височина, което предоставя един перфектен баланс между темепература и количество валежи, от което се..

Коментари към "Любимото Моплако отново е тук + 3 нови кафета "

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..