Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал

Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал

Днес ти представяме поредното кафе от Project Origin, което вече се превръща в тотален фаворит – Панама – Гран дел Вал.

Прeз годините сме имали много кафета от тази централноамериканска страна и никога не са ни разочаровали.
ВИЖ КОИ ДРУГИ ПАНАМСКИ КАФЕТА СМЕ ИЗПИЛИ
Кaфеената плантация на семейство Фернандез е разположена в северните планински райони на Панама, в малкото градче Букет, в провинция Чирики. При надморска височина над 1600 м., този красив регион се характеризира с лека мъгла, богата вулканична почва, свежи минерални извори и е обграден от планински гори.
По тези земи разнообразието от местни растения е голямо и според кафе експертите, тази част на Букет е основният производител на кафе в Панама.
През 1991 г. Рикардо Фернандез  и съпругата му откриват кафеената плантация “Фернандез”, след което придобиват още няколко плантации в региона. В края на хилядолетието купуват и ферма “La Fortuna - уникална кафе плантация, разположена по склоновете на вулкана Бару, на височина от 1600 метра. Фермата е обградена от високи екзотични и цитрусови дървета и водни басейни.
През 2003 година семейство Фернандез строят първата в Панама екологична фабрика за кафе, която използва най-новите и еко съобразни технологии за обработка. Този начин на обработка използва минимални количества вода и все пак ефективно отделя месестата част от зърното. По този начин фермата допринася за опазване на околната среда и запазване на природните ресурси.
От 1999 година, плантациите на Фернандез са сертифицирани  от престижната организация Rainforest Alliance N.Y. Този сертификат се дава само на кафе ферми, които постоянно участват в дейности, подпомагащи опазването на природата. Фермата на семейство Фернандез е една от двете плантации в Панама, които са сертифицирани. 
 
Именно от тези екологични земи идва и нашето кафе Панама-Гран дел Вал.  То се отглежда при надморска височина от 1800-2000 м и е сорт Типика. В чашката ще усетиш нюанси на лайм, праскова и цитрус. Тялото е кремообразно, а послевкусът с приятна плодова киселинност. Не искаме да се хвалим, но определено това кафе се превърна във фаворит сред почитателитена specialty coffee, затова ако все още не си го опитал, сега е моментът. Поръчай от нашия онлайн магазин или заповядай на място в шоурума ни на адрес ул. Любен Каравелов 58.
Очакваме те!
 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създад..

96,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Нов вкус от далечна Гватемала
Не крием, че сме влюбени в кафетата от Централна  Америка заради екзотичните вкусове, които крият в себе си. След успеха на любимата ни Доня Илеана от Коста Рика, която се превърна в тотален фаворит на българските любители на specialty кафета, ние отново решихме да заложим на кафе, отгледано в плодородните почви на Латинска Америка. Не се и съмнявахме, че от Гватемала ще пристигне такъв несравним вкус, защото не за първи път се доверяваме на тамошните фермери.НАУЧИ КОИ ГВАТЕМАЛСКИ КАФЕ..
Конкурсът "Best of El Salvador" приключи
Както вече обявихме, в периода от 2-ри до 8-и май се проведе за първи път конкурсът и аукцион Best of El Salvador, организиран от основателя на Ona Coffee и Project Origin - Саша Шестич. Идеята за събитието се заражда от факта, че тази година, престижното състезание Cup of excellence 2016 се провежда само в 4 страни, изключвайки една от основните производителки на специално кафе - Ел Салвадор. Въпреки нововъведената политика от Alliance for coffee excellence обаче, Саша вярва, че в Ел Салвадор с..
Предствяме ти кафе от Руанда, ферма Шанги
Днес ще те запознаем с едно от четирите ни нови попълнения, част от Project Origin, а именно Руанда Шанги.НАУЧИ ЗА ОБЩИЯ ПРОЕКТ МЕЖДУ DABOV SPECIALTY COFFEE И ONA COFFEEТова кафе е отгледано в Руанда – малка държава, разположена в централна Африка, заключена между Уганда, Бурунди, Демократична република Конго и Танзания. Белязана от тежки исторически събития и недобра вътрешна политика, Руанда не може да се похвали с висока земеделска производителност, въпреки че отглеждането на различни култури..
Едно етиопско кафе, от местност Кочере
Всеизвестен факт е, че Етиопия е родината на кафето. Факт, достатъчен да опише всяко зрънце, идващо от тези земи. От тази африканска държава сме имали много кафета, и всяко едно от тях е било изключително харесвано и затова не се поколебахме да се спрем на Етиопия Кочере. НАУЧИ КОИ ДРУГИ ЕТИОПСКИ КАФЕТА СМЕ ПРЕДЛАГАЛИЕтиопия Кочере е четвъртото кафе от Project Origin, което искаме да ти представим. То идва от местност Кочере, в непосредствена близост до Иргачеф. Както знаем този регион е изключи..
COE Гватемала 2016 в момента…
Както обещахме, ще те държим в течение със случващото се в далечна Гватемала, където се провежда конкурсът Cup of excellence Guatemala 2016. Освен провеждащата се в момента дегустационна сесия (която трае 5 дена), проектът дава възможност на журито да посети фермите-победителки от миналогодишното издание на конкурса и да се запознае с фермерите, положили толкова много труд и усилия за да произведат първокласно кафе. Тяхната мотивация за отглеждането на специално кафе идва от справедливата цена, ..

Коментари към "Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал "

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..