Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал

Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал

Днес ти представяме поредното кафе от Project Origin, което вече се превръща в тотален фаворит – Панама – Гран дел Вал.

Прeз годините сме имали много кафета от тази централноамериканска страна и никога не са ни разочаровали.
ВИЖ КОИ ДРУГИ ПАНАМСКИ КАФЕТА СМЕ ИЗПИЛИ
Кaфеената плантация на семейство Фернандез е разположена в северните планински райони на Панама, в малкото градче Букет, в провинция Чирики. При надморска височина над 1600 м., този красив регион се характеризира с лека мъгла, богата вулканична почва, свежи минерални извори и е обграден от планински гори.
По тези земи разнообразието от местни растения е голямо и според кафе експертите, тази част на Букет е основният производител на кафе в Панама.
През 1991 г. Рикардо Фернандез  и съпругата му откриват кафеената плантация “Фернандез”, след което придобиват още няколко плантации в региона. В края на хилядолетието купуват и ферма “La Fortuna - уникална кафе плантация, разположена по склоновете на вулкана Бару, на височина от 1600 метра. Фермата е обградена от високи екзотични и цитрусови дървета и водни басейни.
През 2003 година семейство Фернандез строят първата в Панама екологична фабрика за кафе, която използва най-новите и еко съобразни технологии за обработка. Този начин на обработка използва минимални количества вода и все пак ефективно отделя месестата част от зърното. По този начин фермата допринася за опазване на околната среда и запазване на природните ресурси.
От 1999 година, плантациите на Фернандез са сертифицирани  от престижната организация Rainforest Alliance N.Y. Този сертификат се дава само на кафе ферми, които постоянно участват в дейности, подпомагащи опазването на природата. Фермата на семейство Фернандез е една от двете плантации в Панама, които са сертифицирани. 
 
Именно от тези екологични земи идва и нашето кафе Панама-Гран дел Вал.  То се отглежда при надморска височина от 1800-2000 м и е сорт Типика. В чашката ще усетиш нюанси на лайм, праскова и цитрус. Тялото е кремообразно, а послевкусът с приятна плодова киселинност. Не искаме да се хвалим, но определено това кафе се превърна във фаворит сред почитателитена specialty coffee, затова ако все още не си го опитал, сега е моментът. Поръчай от нашия онлайн магазин или заповядай на място в шоурума ни на адрес ул. Любен Каравелов 58.
Очакваме те!
 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създаден през 1941 година от химика Питър Шлумбом с цел подобряване на филтърния тип и..

96,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Нов вкус от далечна Гватемала
Не крием, че сме влюбени в кафетата от Централна  Америка заради екзотичните вкусове, които крият в себе си. След успеха на любимата ни Доня Илеана от Коста Рика, която се превърна в тотален фаворит на българските любители на specialty кафета, ние отново решихме да заложим на кафе, отгледано в плодородните почви на Латинска Америка. Не се и съмнявахме, че от Гватемала ще пристигне такъв несравним вкус, защото не за първи път се доверяваме на тамошните фермери.НАУЧИ КОИ ГВАТЕМАЛСКИ КАФЕ..
Конкурсът "Best of El Salvador" приключи
Както вече обявихме, в периода от 2-ри до 8-и май се проведе за първи път конкурсът и аукцион Best of El Salvador, организиран от основателя на Ona Coffee и Project Origin - Саша Шестич. Идеята за събитието се заражда от факта, че тази година, престижното състезание Cup of excellence 2016 се провежда само в 4 страни, изключвайки една от основните производителки на специално кафе - Ел Салвадор. Въпреки нововъведената политика от Alliance for coffee excellence обаче, Саша вярва, че в Ел Салвадор с..
Предствяме ти кафе от Руанда, ферма Шанги
Днес ще те запознаем с едно от четирите ни нови попълнения, част от Project Origin, а именно Руанда Шанги.НАУЧИ ЗА ОБЩИЯ ПРОЕКТ МЕЖДУ DABOV SPECIALTY COFFEE И ONA COFFEEТова кафе е отгледано в Руанда – малка държава, разположена в централна Африка, заключена между Уганда, Бурунди, Демократична република Конго и Танзания. Белязана от тежки исторически събития и недобра вътрешна политика, Руанда не може да се похвали с висока земеделска производителност, въпреки че отглеждането на различни култури..
Едно етиопско кафе, от местност Кочере
Всеизвестен факт е, че Етиопия е родината на кафето. Факт, достатъчен да опише всяко зрънце, идващо от тези земи. От тази африканска държава сме имали много кафета, и всяко едно от тях е било изключително харесвано и затова не се поколебахме да се спрем на Етиопия Кочере. НАУЧИ КОИ ДРУГИ ЕТИОПСКИ КАФЕТА СМЕ ПРЕДЛАГАЛИЕтиопия Кочере е четвъртото кафе от Project Origin, което искаме да ти представим. То идва от местност Кочере, в непосредствена близост до Иргачеф. Както знаем този регион е изключи..
COE Гватемала 2016 в момента…
Както обещахме, ще те държим в течение със случващото се в далечна Гватемала, където се провежда конкурсът Cup of excellence Guatemala 2016. Освен провеждащата се в момента дегустационна сесия (която трае 5 дена), проектът дава възможност на журито да посети фермите-победителки от миналогодишното издание на конкурса и да се запознае с фермерите, положили толкова много труд и усилия за да произведат първокласно кафе. Тяхната мотивация за отглеждането на специално кафе идва от справедливата цена, ..

Коментари към "Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал "

Най-нови публикации - Всички публикации

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..