Берг Ву е световният бариста шампион за 2016

Берг Ву е световният бариста шампион за 2016

Ето, че Световният бариста шампионат за тази година приключи и победителят е ясен. След страхотна прецизност, техника и презентация на финала, Берг Ву от Тайван спечели титлата световен бариста шампион за 2016 г. Берг участва в шампионата за 3-ти път – той се състезава през 2014 г. в Римини и през 2015 в Сиатъл, но след вчерашното си впечатляващо участие, той остави следа в историята на това състезание. За първи път представител от Тайван стига до финала.

Берг Ву и съпругата му имат малко кафене в Тайван, на име Simply Kaffa. Според думите му, винаги са имали намерението да направят кафето просто и красиво, и вярват, че не трябва да бъде прекалено усложнено. Но когато става въпрос за Световния бариста шампионат, представянето трябва да бъде заплетено. Участниците трябва да бъдат изобретателни и уникални. Незнайно как, Берг успя да направи това и все пак да бъде верен на принципа за простотата. Едно от най-изумителните неща, които тазгодишният шампион направи, беше че охлади портафилтъра – нещо, което не бяхме виждали до сега. Според Берг, това прави кафето по-експлозивно в чашката и изостря и обогатява ароматите. 

Авторската напитка на шампиона също беше неповторима. Естествено беше красива и на пръв поглед лесна, но замисълът бе очевиден, а резултатът - една оригинална и със сигурност много вкусна напитка. Комбинацията от портокалов сок и мед, с чай Ърл Грей и естествено шот еспресо беше събрана в тясна бутилка. След това Берг използва дифузер с две много важни масла, сред които и такова от мандарина. Парата от дифузера, в комбинация с еспресото и останалите съставки, се превърна в нещо наистина уникално. Именно тази напитка донесе на Берг Ву победата на Световния бариста шампионат за 2016 г.

Ето как се подрежда цялото класиране на 6-те финалисти:

1. Берг Ву, Тайван

2. Йошиказу Ивасе, Япония

3. Бен Пут, Канада

4. Лем Бътлер, САЩ

5. Шарлът Малавал, Франция

6. Лекс Уенкър, Холандия

Поздравления на новия Световен бариста шампион и му пожелаваме още много успехи в сферата.


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Бариста Маестро

Бариста Маестро

ЗАПИСВАНЕЗаписването става чрез заплащане на капаро на място в офиса (гр. София, ул. Любен Каравелов..

430,00 лв.

Тампер 58мм - Motta

Тампер 58мм - Motta

Дървена ръкохватка за удобен захват за лесно и удобно тампиране.58 мм основакрасив, елегантен и изич..

57,00 лв.

Бариста - Любител

Бариста - Любител

Нашето обучение Бариста Любител разяснява всички тайни около различните методи за филтр..

120,00 лв.

Коментари към "Берг Ву е световният бариста шампион за 2016 "

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..