Берг Ву е световният бариста шампион за 2016

Берг Ву е световният бариста шампион за 2016

Ето, че Световният бариста шампионат за тази година приключи и победителят е ясен. След страхотна прецизност, техника и презентация на финала, Берг Ву от Тайван спечели титлата световен бариста шампион за 2016 г. Берг участва в шампионата за 3-ти път – той се състезава през 2014 г. в Римини и през 2015 в Сиатъл, но след вчерашното си впечатляващо участие, той остави следа в историята на това състезание. За първи път представител от Тайван стига до финала.

Берг Ву и съпругата му имат малко кафене в Тайван, на име Simply Kaffa. Според думите му, винаги са имали намерението да направят кафето просто и красиво, и вярват, че не трябва да бъде прекалено усложнено. Но когато става въпрос за Световния бариста шампионат, представянето трябва да бъде заплетено. Участниците трябва да бъдат изобретателни и уникални. Незнайно как, Берг успя да направи това и все пак да бъде верен на принципа за простотата. Едно от най-изумителните неща, които тазгодишният шампион направи, беше че охлади портафилтъра – нещо, което не бяхме виждали до сега. Според Берг, това прави кафето по-експлозивно в чашката и изостря и обогатява ароматите. 

Авторската напитка на шампиона също беше неповторима. Естествено беше красива и на пръв поглед лесна, но замисълът бе очевиден, а резултатът - една оригинална и със сигурност много вкусна напитка. Комбинацията от портокалов сок и мед, с чай Ърл Грей и естествено шот еспресо беше събрана в тясна бутилка. След това Берг използва дифузер с две много важни масла, сред които и такова от мандарина. Парата от дифузера, в комбинация с еспресото и останалите съставки, се превърна в нещо наистина уникално. Именно тази напитка донесе на Берг Ву победата на Световния бариста шампионат за 2016 г.

Ето как се подрежда цялото класиране на 6-те финалисти:

1. Берг Ву, Тайван

2. Йошиказу Ивасе, Япония

3. Бен Пут, Канада

4. Лем Бътлер, САЩ

5. Шарлът Малавал, Франция

6. Лекс Уенкър, Холандия

Поздравления на новия Световен бариста шампион и му пожелаваме още много успехи в сферата.


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Бариста Маестро

Бариста Маестро

ЗАПИСВАНЕЗаписването става чрез заплащане на капаро на място в офиса (гр. София, ул. Любен Каравелов..

430,00 лв.

Тампер 58мм - Motta

Тампер 58мм - Motta

Дървена ръкохватка за удобен захват за лесно и удобно тампиране.58 мм основакрасив, елегантен и изич..

57,00 лв.

Бариста - Любител

Бариста - Любител

Нашето обучение Бариста Любител разяснява всички тайни около различните методи за филтр..

120,00 лв.

Коментари към "Берг Ву е световният бариста шампион за 2016 "