Първият международен проект на DABOVSpecialtyCoffee вече е факт!

Първият международен проект на DABOVSpecialtyCoffee вече е факт!

Горди сме да се похвалим, че първият международен проект с участието на DABOV Specialty Coffee стартира на 20.04.2016 г.
Мястото е най-новият кофи шоп, който се намира в центъра на Лондон и ще го познаеш под името Coffee Life“.
Нещото, което ще ти направи внезапно първо впечатление, след прекрачването на прага, е интериорният дизайн на (не можем да го наречем дори заведение – звучи недостатъчно за подобен тип място) този малък кафеен кът от рая. С няколко крачки по-напред започват да се открояват и малките детайли. Усещането на стар бук и дъб по пръстите, орнаментиката и декорацията радват сетивата на 5 нива – едновременно.
Стигаме до бара. Перфектно конструирано меню. Лист еспресо и производни. Лист филтрационни методи. Лист еднотипни кафета и еспресо смеси.
Няма как погледът ни да не бъде прикован в custom made еспресо машината LaMarzocco, две впрочем... 3-групови... истински зверове. Безкомпромисна машина, способна да създаде най-сочния еспресо шот, който не си си и представял, че ще опиташ.
Филтрациите ще бъдат приготвяни посредством хемекс, хариоV60, сифон и аеропреса в комбинация със системи за гореща вода Марко. Речникът ни започва да става леко беден, опитвайки се да опишем подобен тип емоция. Това си е направо кафеена поезия.

Баристите са супер подготвени и разбират фундаментите за приготвяне на кафе. Под фундаменти имаме  предвид – да, 1 грам прави разлика, 1 градус в температурата прави разлика, 1 градус в наклона на тампинга прави разлика. Тренирани са от нашия маестро Йордан Дъбов и са подготвени да извлекат най-сладките нотки в чашката.
Да не забравяме магията на чая DelmarTe, който допълнително вкарва лукс в менюто, както и вълшебно вкусния горещ и студен шоколадов десерт на Chocotigo.
Истински се вълнуваме, че сме част от това приключение, и че вече можеш да опиташ от нашите прясно изпечени кафета и в Лондон.
Coffee Life ще отвори врати на 19.04.2016, така че, ако имаш път към Лондон или може би вече си там, то това е мястото, където ще откриеш истината за кафето. А за да го откриеш по-лесно, можеш да погледнеш и на картата тук: http://dabov.bg/clients

 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създад..

96,00 лв.

Аеропреса

Аеропреса

Аеропреса за приготвяне на кафе.Начин на употреба:1. Извадете буталото и капачето на корпуса, сложет..

99,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

DABOV Specialty Coffee на изложението Биофах в Нюрнберг
Биофах е най-голямото изложение за био храни и продукти не само в Европа, но и в света. Изложението се провежда за 27 пореден път, като очаквано, изложението събра повече от 3000 изложители и над 50 000 посетители във всичките 9 зали, отворени за събитието. Голяма част от производителите носят със себе си знака за Fair trade и Direct trade, които имат за цел да подпомогнат производителността на фермера и качеството на продукта.Екипът на DABOV Specialty Coffee взе участие за първи ..
Нашата кафе академия излиза в кратка почивка
С малко тъга, но и с известна радост ти съобщаваме, че след множество проведени курсове за любители и професионалисти, нашата кафе академия излиза в кратка почивка. Причината за това е, че нашият кафе експерт и професионален бариста Йордан Дъбов тръгва на пътешествие, с една-едничка цел – да открие кафета-съкровища, идващи от плодородните земи на Гватемала и Ел Салвадор. Звучи екзотично нали?За всички истински кафе маниаци е известно, че месец май е месецът на престижния конкурс Cup of excellenc..

Коментари към "Първият международен проект на DABOVSpecialtyCoffee вече е факт!"

Най-нови публикации - Всички публикации

Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..